Naar de pagina-inhoud

Een dagje schoolziek


We zitten landelijk met de laatste loodjes van het schooljaar, de zomervakantie komt steeds dichterbij. Dit betekent dat kinderen meer moe zijn in deze periode en dat klassen nu een stuk voller zijn dan toen het schooljaar begon. Zeker in de onderbouw.

Kinderen die moe zijn en een overvolle klas. Er zijn kinderen die zich hier prima doorheen slaan, maar ook genoeg kinderen die hier enorm overprikkeld door raken. Het “ze zijn echt toe aan vakantie”-gedrag.

Laat je kind eens een dag schoolziek thuis

Ben je thuisblijfmoeder, of heb je de mogelijkheid een dagje vrij te nemen? Geef je kind dan een dag om even bij te tanken. Het is namelijk erg belangrijk om ook voor onze mentale gezondheid te zorgen. Om ervoor te zorgen dat onze kinderen niet alleen leren dat ze lichamelijk voor zichzelf moeten zorgen, maar ook geestelijk, is het belangrijk om ze te helpen dit te signaleren en daarop actie te nemen.

Uiteraard hoort voorleven daar ook bij, dus zelf een pas op de plaats als je merkt dat je te veel hooi op de vork neemt. Maar ook signaleren dat je kind echt even rust nodig heeft en dus een dag thuis houden van school kan daarin helpen.


In het dagelijks leven denkt, schrijft en praat Hiranthi veel over opgroeien in het algemeen. Van de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, tot de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en de invloed van hun jeugd en huidige omgeving daarop.